Vítejte na mém bločku ♥♥

Johnny Depp-životopis

29. september 2008 at 20:14 | pavča |  herci herečky
JOHNNY DEPP

Povolání: herecDatum narození: 9. 06. 1963Místo narození: Owensboro, Kentucky, USAZnamení: blíženci
Narodil se 9.6.1963 a jeho plné jméno je John Christopher Depp II.Má dva sourozence sestru Christie Dembrowski,která pracuje jako osobní manažerka a bratra Dannyho Deppa,který se živý psaním scénářů.Jeho máma Betty Sue pracovala jako číšnice a otec John.Ten musel jako inženýr cestovat za prací,takže rodina opustila Johnnyho rodné Kentucky a vydala se na cesty.Stěhovali se tak často,že si ani nevybavuje kde všude bydlel.Rodiče měli navíc výbušný vstah.Před tím vším se snažil utéct,takže propadl drogám.Ve dvanácti dostal Johnny kytaru,aby svuj volný čas věnoval něčemu lepšímu,než byly drogy.Když mu bylo patnáct rodiče se rozvedli.Se školou skoncoval v šestnácti letech a rozhodl se věnovat hudební kariéře.Založil kapelu The Kids a vydal se s ní do Los Angeles.Jenže nakonec bylo všechno jinak:potkal svoji ženu Lori Allisonovou s níž se ve svých dvaceti letech oženil.Manželství sice vydrželo s bídou dva roky (rozvedli se v roce 1985),ale Lori filmová maskérka seznámila svého muže s Nicolasem Cagem.Ten jej vzal na schůzku se svým agentem a z Johnnyho se stal herec.Johnnyho první film byla "Noční můra v Elm Street/A Nightmare on Elm Street".Roli dostal díky náhodě-režisér filmu se zeptal své dcery,koho by do oné role obsadila a ta si vybrala Johnnyho.Další role kterou nejprve nechtěl byla role Toma Hansona v seriálu "21 Jump Street".Z Johnnyho se díky detektiva Hanksona okamžitě stala hvězda.Další role následovaly velmi rychle.Filmy Střihoruký Edward,Co žere Gillberta Grapea,Ed Wood či Donie Brasco jen potvrdili jeho talent a za tři z nic získal nominace na Zlatý Glóbus.Během natáčení Střihorukého Edwarta poznal i svou lásku herečku Winonu Ryderovou.Zamiloval se tak,že si nechal na ruku vytetovat "Winona forever" (Wiona navždy).Po třech letech ale přišel rozvod a tak i změna "Winona forever".Johnny chodil i s Kate Moos i když spíš střídavě.Měl problémy s drogami,ale všechno vyvrcholilo tím,že když se herec River Phoenix v roce 1994 předávkoval heroinem přímo před Johnnyho klubem Viper´s Room v Los Angeles.To ho naprosto odradilo a rozhodl se přestat.V roce 1996 měl svůj režijní deput ("The Brave") a v roce 1999 se stal spolupracovníkem francouzské restaurace "Man Ray".V současné době se Johnny spíš uklidnil .Dne 24.5.1999 se mu kolem deváté v nemocnici nedaleko Paříže narodila jeho a Vanessina dcera Liry-Rose Melody Depp.Jeho přítelkyně je francouzská herečka a zpěvačka Vanessu Paradisová.S níž se rozhodl žít ve Francii,ale své herecké kariéry se nevzdává a pokračuje.A v roce 2002 se mu narodil syn Jack.

filmografie:
2007Piráti z Karibiku -Na koneci světa (Pirates of the Caribbean 3)
Shantam
2006Do hlubin 3D (Deep Sea 3D)
The Diving Bell and the Butterfly
Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)
2005Mrtvá nevěsta Tima Burtona (Tim Burton's The Corpse Bride)
Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory)
Rum Diary, The
2004Libertine, The
Země nezemě (Finding Neverland)
Tajemné okno (Secret Window)
Vzali se a měli hodně dětí (Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants)
2003Země nezemě (Neverland)
Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly (Pirates of the Caribbean, The)
Kdysi dávno v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico)
2002Ztracen v La Mancha (Lost In La Mancha)
2001Z pekla (From Hell)
Kokain (Blow)
2000Čokoláda (Chocolat)
Než se setmí (Before Night Falls)
Muž, který plakal (The Man Who Cried)
1999Ospalá díra (Sleepy Hollow)
Devátá brána (The Ninth Gate)
Astronautova žena (The Astronaut's Wife)
1998Jak se neztratit v L.A. / Ztracen v L.A. (L.A. Without a Map)
Strach a hnus v Las Vegas (Fear and Loathing in Las Vegas)
1997Krycí jméno Donnie Brasco (Donnie Brasco)
Bojovník (The Brave)
1996Cannes Man
1995United States of Poetry
V poslední chvíli (Nick of Time)
Mrtvý Muž (Dead Man)
Don Juan DeMarco
1994Ed Wood
1993Co žere Gilberta Grapea (What's Eating Gilbert Grape)
Benny & Joon
Arizona Dream
1991Freddyho smrt: Poslední noční můra (Freddy's Dead: The Final Nightmare)
1990Střihoruký Edward (Edward Scissorhands)
1989Cry-Baby
1986Četa (Platoon)
1985Soukromý víkend (Private Resort)
1984Noční můra v Elm Street 1 (A Nightmare On Elm Street)


 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 »»»LeU-sQa→YoUr Sb→♥♥♥→FoReVeR»»»♥♥♥ »»»LeU-sQa→YoUr Sb→♥♥♥→FoReVeR»»»♥♥♥ | Web | 30. september 2008 at 21:50 | React

Johny je fajn...=D

2 krev Elfu krev Elfu | Web | 1. october 2008 at 16:57 | React

Tak to jsem nevěděla, žré hrál i Karlík a továrna na čokmoládu

3 Koko→SbenQo←moc tě *lofuju* Koko→SbenQo←moc tě *lofuju* | Web | 2. october 2008 at 15:55 | React

Ahoj jsem z5 !více čti of : http://popik.blog.cz/0810/z5555555555555555

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement